LILLEBROR (vår huskatt)

Född 2006

Under vintern/våren 2007 var Lillebror våran bästa, trevligaste och charmigaste inackordering i huset, tillsammans med hans gamla kattkompis Smulan, när hans matte och lillmattar reste bort. Men så blev Smulan sorgligt nog så sjuk att hon fick somna in. Ensam kvar blev en olycklig Lillebror som inte längre trivdes med sitt lägenhetsliv i stan utan sin kompis. Nere hos oss i Laxforsen hade han däremot lärt känna Isa som en rolig lekkamrat. Med sin öppna personlighet kom han direkt in i flocken även med hundarna. Hans matte insåg att han trivdes bättre med det liv han fick hos oss. Han var mycket mer harmonisk varje gång han varit på besök. Med tungt hjärta frågade hon därför om han fick flytta in på heltid.

Av alla olika djur som folk har velat ge bort till oss, när de av olika anledningar inte längre har kunnat ha kvar dem själva, har vi alltid tackat nej. Men Lillebror… den klumpiga charmören som alltid såg till att något gick i kras under sina besök… han gick direkt in i våra hjärtan! I juni 2007 flyttade han in på heltid, ett år gammal. Hans lycka var fullkomlig när han då fick börja gå ute också.

Isa tog direkt Lillebror under sina tassar för att lära honom hur det fria livet fungerade, och gjorde tappra försök att lära upp klumpen till en jägare. Men med tiden gav hon nästan upp sin obildbara elev. Lillebror hade sin egen jakt som var mycket bättre - jakten på de bästa sovställena. Skoterdynan, renfällarna, vedförrådet, halmförrådet… överallt kunde vi hitta honom snarkandes och sovandes så gott. Det ena stället bättre än det andra. När han var klar med sin ”jakt” kom han in och ville ha mat. Sova, äta, sova, äta… Men även den mest lata och klumpiga katt kan också! Sorkens stora skräck kommer alltid vara Isa, men Lillebror gick till slut ut jägarskolan med godkänt som betyg. Numera kan han titulera sig som en riktig småviltsjägare. Storviltet överlämnar han däremot till mästaren… än så länge…

TACK Gunn Sjögren för denna underbara katt som fortsätter att bjuda på många goda skratt!

Den 25 maj 2014 blev vår charmiga, klumpliga, lådälskande Lillebror påkörd och dog.

Klicka här för att komma till Lillebrors fotoalbum